Diyarbakır Barosu Başkanı Eren ve Başkan Yardımcısı Işık’tan Dersim Adliyesi önünde “adalet nöbeti” tutan Gülistan Doku’nun ailesine destek ziyareti.
Doku ailesinin “Adalet nöbeti” eylemine destek ziyaretinde bulunan Diyarbakır Barosu Bakanı Nahit Eren, etkin soruşturma talebini yükselterek, “Türkiye’de insanların adalet talebi için adliye önünde eylem yapıyor olması hukuk sistemi açısından büyük bir ayıptır. Adalet dağıtması gereken adliye saraylarının kapılarında, annelerin adalet için çığlıklarının yükseliyor olması bir hukuk devletinde utanç kaynağıdır” dedi.
Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Kadın Kakları Merkezi Koordinatörü ve Başkan Yardımcısı Av. Zühal Işık bugün Dersim Adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Gülistan Doku’nun ailesine destek ziyaretinde bulundu.
Diyarbakır Barosu Doku ailesinin “Adalet Nöbeti”ne destek ziyareti yaptı
Diyarbakır Barosu, Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden beri kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesine destek ziyaretinde bulundu. Gülistan Doku’nun bulunması için etkin bir soruşturma ve adalet talebiyle Dersim adliyesi önünde başlatılan “Adalet Nöbeti” eylemine destek ziyaretinde bulunan Baro Başkanı Av. Nahit Eren ve Başkan Yardımcısı Av. Zuhal Işık, Dok ailesinin adalet arayışında yanlarında olacaklarını ifade ettiler.
Dayanışma ziyaretinde Dersim Baro Başkanı Av. Kenan Çetin de yer aldı. Ziyaret esnasında Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, ailenin taleplerini dinledi ve Diyarbakır Barosu olarak Gülistan Doku’nun bulunması için yanlarında olacaklarını, hukuki süreçte gereken desteği sunacaklarını ifade etti.
‘Adliye kapılarında, annelerin adalet çığlıklarının yükselmesi hukuk devletinde utanç kaynağıdır’
Eren ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “İki yılı aşkın bir süredir Türkiye’de güvenlik tedbirlerinin en yoğun alındığı kentlerin başında gelen Dersim’de bir insanın bulunamamış olmasını anlamak, kabul etmek mümkün değildir. İki yıldır etkin bir soruşturmanın maalesef yürütülmediğini gözlemlemekteyiz. Türkiye’de insanların adalet talebi için adliye önünde eylem yapıyor olması hukuk sistemi açısından büyük bir ayıptır. Adalet dağıtması gereken adliye saraylarının kapılarında, annelerin adalet için çığlıklarının yükseliyor olması bir hukuk devletinde utanç kaynağıdır. Gülistan Doku’nun iki yıldır bulunamaması yaşam hakkı açısından herkesin risk altında olduğunu göstermektedir. Türkiye’de yıllardır cezasızlık politikasının hakim olduğunu biliyoruz. Bu dosyada da birilerinin korunduğu izlenim ve şüphesi aile tarafından sürekli dile getirilmektedir. Dersim adliyesi önünden tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Gülistan Doku’nun ailesinin adalet talebine yönelik çığlıklarının duyularak etkin ve hızlı bir soruşturmanın yürütülmesini, olayın bütün yönleri ile aydınlatılarak, Gülistan Doku’nun bulunması için gerekenlerin yapılması talep ediyoruz” PİRYOL